Actele necesare pentru inregistrarea si conducerea unui tractor
Exista numeroase avantaje in a detine un tractor agricol sau forestier. Un astfel de vehicul este proiectat special pentru a functiona in diferite activitati si pentru a indeplini o varietate larga de sarcini, de la prelucarea pamantului, cultivare sau recoltare, si pana la intretinerea spatiului de locuit, distribuirea de ingrasaminte, irigatii si multe altele. In plus, marele avantaj al unui tractor agricol sau forestier consta in faptul ca usureaza semnificativ munca celor implicati, fiind deci un vehicul indispensabil pentru cei care vor sa-si desfasoare activitatea intr-o maniera mai eficienta si mai productiva. Totusi, conform legislatiei in vigoare, pentru a putea inregistra si conduce si tu un astfel de utilaj pe drumurile publice, si nu doar pe cele agricole, este bine de stiut ca ai nevoie de cateva acte esentiale. Iata care sunt acestea:
Permis de conducere - In primul rand, pentru a putea conduce un tractor agricol sau forestier pe drumurile publice vei avea nevoie de un permis de conducere valabil. In functie de dimensiunea si greutatea vehiculului, poate fi necesar un permis de conducere de categoria B, C sau E.
Certificat de inmatriculare - Acest document este obligatoriu atunci cand vorbim despre inregistrarea unui tractor agricol sau forestier pentru a fi utilizat pe drumurile publice si poate fi obtinut de la autoritatile locale sau de la organizatiile care se ocupa cu inregistrarea vehiculelor.
Asigurare de raspundere civila auto (RCA) - Pentru a acoperi eventualele daune cauzate tertilor de un tractor agricol sau forestier in timpul deplasarii pe drumurile publice, asigurarea de raspundere civial auto este un act obligatoriu care nu trebuie sa iti lipseasca. In Romania, condusul vehiculelor fara raspundere legala atrage cu sine amenzi severe si poate duce la consecinte dintre cele mai neplacute, si nu doar de natura financiara.
Act de proprietate - Daca un tractor agricol sau forestier nu este inchiriat sau imprumutat, ci reprezinta un bun personal, pentru a-l putea inregistra si conduce in conformitate cu legislatia in vigoare, vei avea nevoie de documente care sa ateste acest lucru, cum ar fi cartea de identitate a vehiculului sau factura de cumparare.
Acestea fiind spuse, pentru a putea inregistra si conduce un tractor agricol sau forestier, ai nevoie de toate aceste acte. Asigura-te ca le detii in permanenta pentru a evita orice problema cu autoritatile si pentru a putea conduce in conditii de maxima siguranta si legalitate pe drumurile publice. Mai mult, daca ai nevoie de accesorii de cea mai buna calitate pentru un tractor agricol sau forestier, nu uita ca la Dauto poti alege dintr-o gama diversificata la cele mai bune preturi de pe piata.
Ti-a fost de ajutor articolul nostru?