Livrare rapidă din stoc!

Pentru lucrarile grele, bazeaza-te intotdeauna pe rotopercutoare si demolatoare

Pentru lucrarile grele, bazeaza-te intotdeauna pe rotopercutoare si demolatoare
Sculele moderne utilizate in ultimii ani au schimbat mult modul in care se lucreaza in domeniul constructiilor. Acestea au redus din forta fizica pe care muncitorii o folosesc si ajuta inclusiv la o buna economie de timp. In plus, si lucrarile obtinute sunt de o calitate superioara, deoarece aceste unelte sunt gandite in asa fel incat sa actioneze intr-un mod eficient si precis.
Rotopercutorul este fara doar si poate o scula electrica foarte populara, fiind prezent pe toate santierele, dar si in multe gospodarii. Poate fi utilizat atat pentru demolare, cat si pentru insurubare, iar daca folosesti accesoriile potrivite poate fi intrebuintat si la slefuire, amestecare etc.

Daca vrei ca un rotopercutor sa fie potrivit pentru tine, trebuie sa il alegi cu grija si sa tii cont de o serie de criterii de selectie:

● tipul de alimentare - poti opta pentru o varianta cu fir, caz in care deprinzi in permanenta de o sursa de alimentare cu energie electrica, dar ai si o putere mai mare si contanta, sau pentru o varianta cu acumulatori, care iti ofera o manevrare mult mai simpla, dar nu si o forta la fel de mare.

● percutia - in acest caz, rotopercutoarele se impart in aparate cu percutie mecanica, ce sunt ceva mai slabe si mai putin rezistente la activitati grele, si dispozitive pneumatice, care sunt foarte eficiente, rapide si puternice.

● tipul de mandrina - modelele ceva mai vechi au mandrina la cheie, un sistem de inlocuire a burghiului ce permite un schimb mai lent, mai ales daca nu esti foarte obisnuit cu o astfel de unealta, iar cele mai moderne au mandrina SDS, care ajuta la un schimb rapid de burghiu.

● viteza maxima de lucru - cu cat vrei sa folosesti rotopercutorul pentru lucrari mai grele, cu atat trebuie sa aiba o viteza de lucru mai mare. Pentru lucrari din gospodarie poate fi utila si o varianta de pana in 4000 rpm, dar pentru cele de pe santiere este nevoie mai mult de atat.

● functii utile - daca vrei sa ai parte de o experienta cat mai placuta, dar si de siguranta, cauta rotopercutoare cu functii si caracteristici cheie precum: desurubare, control turatie, oprire automata, maner antialunecare, amortizarea virbratiilor, ambreaj de siguranta etc.

Daca rotopercutorul nu este suficient de rapid sau puternic pentru o lucrare de perforare a unor materiale, ai nevoie de un ciocan demolator. O astfel de scula trebuie aleasa cu atentie, pentru a face fata cu brio tuturor cerintelor tale. Acestea fiind spuse, tine cont in mod deosebit de:

● puterea nominala - pentru a face fata lucrarilor dificile, valoarea trebuie sa fie de cel putin 2000W.

● forta de percutii - este un indicator exprimat in jouli si face referire la cat de capabil va fi demolatorul sa sparga materiale dure. In gospodarii sunt utile si modelele de pana in 5 jouli, pentru mediile semi-profesionale cele de 5-10 jouli, iar pe santiere sunt folosite aparate mult mai puternice, chiar si de peste 40 jouli.

● dimensiuni - aceste scule pot fi voluminoase, motiv pentru care, inainte sa cumperi este important sa te asiguri ca alegi ceva suficient de confortabil pentru statura ta. Nu toata lumea poate din punct de vedere fizic sa manevreze cu usurinta un demolator voluminos, care cantareste mai bine de 10 kg.

Atat rotopercutoare, cat si demolatoare poti cumpara de la Dauto, alaturi de multe alte produse de inalta calitate.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!