Livrare rapidă din stoc!

Cand trebuie sa utilizezi girofar galben pe autovehicul?

Cand trebuie sa utilizezi girofar galben pe autovehicul?
Stiai ca sunt situatii in care este neaparat necesar sa utilizezi anumite semnale luminoase pe masina, mai ales in cazul acelora cu gabarit ridicat? Daca nu, ai ajuns in locul in care trebuie. Dauto nu doar ca te invata tot ce trebuie sa stii pentru a avea parte de trasee line si sigure cu camionul tau, dar iti ofera si toate elementele necesare de care ai nevoie pentru a putea obtine acest lucru. Astazi vom discuta despre importanta girofarului cu lumina galbena si cand se impune utilizarea lui. Dar stai fara grija. Vei putea reveni ori de cate ori ai o neclaritate si vom descoperi raspunsul impreuna, asa ca stai pe aproape.

Tot ce trebuie sa stii despre girofarul galben

Poate ca ai vazut nenumarate masini semnalizate cu astfel de lumini, dar te-ai intrebat vreodata care este de fapt rolul lor? Ei bine, girofarul de culoare galbena este folosit pentru a avertiza faptul ca in trafic se afla un utilaj de cursa lunga sau unul cu program lung de functionare. Ce inseamna asta mai exact? Ca exista un risc iminent in cazul in care regulile de circulatie nu sunt respectate, iar ceilalti participanti nu interactioneaza preventiv cu utilajul in cauza. In consecinta, lumina intermitenta are rolul de a informa, de a aduce la cunostinta soferilor ca trebuie sa actioneze cu precautie in apropierea acestuia.
Pentru o intelegere mai usoara, putem compara cu girofarurile rosii si albastre utilizate de institutiile statului. Varianta galbena este una adaptata pentru utilizarea la scara larga, dar care poate fi privita cu aceeasi importanta. Si montarea si utilizarea ei este puternic reglementata si incalcarea legii in ceea ce o priveste duce la sanctiuni dure.

Despre situatiile in care trebuie sa montezi un astfel de girofar

In principiu, vor beneficia de aceste semnale luminoase acele vehicule care prezinta un grad ridicat de risc in trafic din mai multe considerente: au un tonaj ridicat, transporta marfuri de mare tonaj ori periculoase, parcurg trasee lungi si importante, insa lista poate continua. Ce este importat de retinut este ca ele semnaleaza un aspect precis: un transport, o interventie, o urgenta, etc. Comunica faptul ca utilajul marcat are nevoie de conditii speciale in trafic, iar ceilalti participanti sunt obligati sa le ofere pentru a contribui in mod direct la siguranta rutiera.

Cum alegi cea mai buna varianta pentru camionul tau?

Acum ca ai aflat cat de important este un astfel de element, nu mai ramane decat sa inveti cum sa il alegi pe cel mai potrivit pentru traseele si transporturile tale. Ai nevoie de un girofar cu led sau cu lumina halogen? Cat de mare trebuie sa fie? Unde il montezi pentru a fi suficient de vizibil? Daca inca nu stii raspunsul la aceste intrebari, nu e nicio problema. Vestea buna vine acum, si anume ca la Dauto vei putea analiza comparat si asistat, astfel incat sa fii sigur ca alegi cea mai buna alternativa care sa te ajute in trafic si nu numai.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!