Livrare rapidă din stoc!

Cum te poti asigura ca masina ta este in stare buna de functionare?

Cum te poti asigura ca masina ta este in stare buna de functionare?
Intretinerea zilnica a masinii te ajuta sa o mentii cat mai curata si, mai mult decat atat, functionala, in bune conditii mecanice si estetice. Daca o verificare majora necesita o vizita la service, cateva aspecte revizuite acasa te vor ajuta sa te bucuri de autoturism o perioada cat mai indelungata de timp, dandu-ti posibilitatea sa faci chiar cateva economii considerabile. Mai mult decat atat, in momentul in care o vei vinde vei avea parte de beneficii din punct de vedere financiar.

Verifica regulat nivelurile de apa si ulei, precum si lichidul de servodirectie

Pentru a garanta o buna functionare a motorului, precum si a componentelor legate de directie si franare, este esentiala o verificare periodica a tuturor lichidelor. Tine cont de faptul ca un nivel insuficient de apa, antigel sau lichid de servodirectie poate provoca defectiuni care uneori pot avea consecinte grave sau chiar pot afecta durata de viata a motorului. O verificare realizata frecvent sub capota te poate scuti de cheltuieli suplimentare.

Uita-te cat mai des la nivelul uleiului de motor

Folosind joja, asigura-te ca nivelul este intotdeauna intre cele doua semne „min” si „max”. Prea mult sau prea putin ulei dauneaza bunei functionari a motorului si poate duce la alterarea acestuia. Crede-ne, nu iti doresti sa investesti intr-un motor nou sau, mai rau, intr-o masina noua!

Nu uita sa te uiti si la nivelul lichidului de racire

Un alt aspect important pe care trebuie sa punem mult accent este si nivelul la care se afla apa sau antigelul, responsabil de racirea motorului. Astfel, daca observi ca nivelul este in mod regulat insuficient, asta inseamna ca motorul tau consuma apa, ceea ce poate reprezenta un risc de aparitie a unei probleme cu garnitura chiulasei. Aceasta din urma reprezinta o alta disfunctie destul de grava a motorului, ceea ce poate presupune sume de bani destul de mari atunci cand vine vorba de reparatii. Prin urmare, o verificare saptamanala te poate ajuta sa tii departe o agravare a problemei.  Vei depista si cel mai mic detaliu in timp util si vei rezolva fiecare problema inainte ca aceasta sa ia amploare.

Testeaza starea bateriei

O baterie in stare buna inseamna o sursa sigura pentru masina ta. Asigura-te ca aceasta este intotdeauna bine incarcata si ca nu sunt probleme de pornire. De asemenea, aici ar trebui sa vezi daca bornele sunt curate si, daca este necesar, verifica nivelul electrolitului. Daca situatia o impune, verifica circuitul de incarcare. In mod sigur nu iti doresti sa te trezesti ca masina te lasa in mijlocul drumului, fara sa iti explici de ce. Cu toate acestea, o baterie veche este de multe ori o justificare clara a motivului pentru care autoturismul tau da semne de poticneala.

Anvelope bune, adaptate sezonului

Un alt aspect caruia trebuie sa ii acorzi importanta este si starea anvelopelor pe care le folosesti. Asadar, schimba-le la timp, pentru a evita uzura prematura, precum si riscurile provocarii unui accident, atunci cand temperaturile scad.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!