Livrare rapidă din stoc!

De ce este important echipamentul de protectie la locul de munca

De ce este important echipamentul de protectie la locul de munca
Echipamentele de protectie nu sunt un moft, ci o necesitate si mai mult decat atat, o obligativitate, atunci cand munca se desfasoara in conditii care ar putea pune in pericol sanatatea si viata unui angajat. Trebuie totodata sa fii constient de importanta lor si sa le achizitionezi si personal, atunci cand faci in propria gospodarie anumite lucrari care te expun unor riscuri.

La locul de munca, angajatorul are obligatia legala de a echipa muncitorii in mod corespunzator si de a-i instrui in acest sens, iar angajatilor le revine obligativitatea de a purta in mod corect echipamente de protectie. Toate detaliile legate de ce prevede legislatia din Romania cu privire la Echipamentul Individual de Protectie le gasesti in Legea nr. 219 din 2006 si Hotararea de Guvern 1048 din 2016.
Este foarte important ca angajatii care lucreaza in domenii mai dificile, cu risc, sa poarte echipament de protectie, deoarece:

Protejeaza in cazul unor accidente usoare - nu trebuie sa te ranesti grav ca sa ai apoi disconfort pentru o perioada de timp. Uneori, chiar si o simpla rana la un deget te poate da peste cap, o mica arsura te va face sa folosesti apoi cu greu manusile sau sa manuiesti cu dificultate anumite instrumente. Daca utilizezi echipamentele in mod corespunzator, astfel de neplaceri ar putea fi evitate.

Protejeaza viata in cazul unor accidente mai grave - echipamentele de acest tip iti pot chiar si salva viata. De exemplu, o casca iti protejeaza capul in cazul obiectelor cazute accidental, iar o salopeta rezistenta la foc te poate ajuta sa scapi cu rani superficiale in cazul in care te confrunti cu arsuri.

Protejeaza in cazul inhalarii unor substante daunatoare pentru sanatate - daca lucrezi intr-un mediu cu diferite substante care afecteaza sanatatea este extrem de important sa porti echipamente de protectie pentru respiratie. Chiar daca urmarile unor astfel de expuneri nu sunt imediate, in timp iti pot cauza grave probleme.

Protejeaza anumite parti ale corpului expuse unui pericol - aici ne referim, de exemplu, la sudori, care au nevoie sa poarte masca de sudura, deoarece altfel isi pot distruge ochii, la muncitorii care taie cu flexul sau lucreaza cu aparate care imprastie resturi de material care ar putea sari in ochi, caz in care sunt obligatorii ochelarii etc.

Te ajuta sa fii vizibil in anumite situatii - unele echipamente sunt importante pentru faptul ca te ajuta sa fii vizibil si sa nu te expui unor pericole. Acestea sunt foarte importante pentru politistii care dirijeaza circulatia, pentru oamenii care lucreaza in domenii precum infrastructura rutiera, dar si pentru muncitorii de pe santiere, din paduri sau care fac lucrari de mentenanta la gaz si apa.

Te scapa de amenzi - neechiparea in mod corespunzator a angajatilor poate atrage dupa sine sanctiuni in randul angajatorilor. Amenzile pornesc de la 3.500 lei si pot ajunge pana la 10.000 lei. In cazul in care au loc accidente de munca grave, se poate deschide dosar penal si cei responsabili pot fi pedepsiti chiar si cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!