Livrare rapidă din stoc!

De ce sunt utile lampile de avertizare pentru camion?

De ce sunt utile lampile de avertizare pentru camion?
Conditiile slabe de lumina, vremea rea, ceata si multi factori similari pot face dificila circularea pe drumuri publice, mai ales daca este vorba de masini de mari dimensiuni, cum sunt camioanele. Mai mult, acestea de regula au transporturi insemnate, cu mare factor de risc, care trebuie semnalizate ca atare, pentru a se putea tine cont de reguli specifice. Pentru a te asigura ca te deplasezi in maxima siguranta si nu ii pui in pericol nici pe ceilalti participanti la trafic, avertizarea prezentei, prin instrumente speciale de iluminat, este cel mai bun lucru pe care il poti face.
Iata care sunt cele mai importante functii pe care le indeplinesc lampile de avertizare pentru camion si de ce ar fi cazul sa optezi si tu pentru montarea unora chiar acum.

Semnalizeaza prezenta unui vehicul de mare tonaj in trafic cu incarcaturi periculoase

Transporturile de mare amploare sau anumite categorii de produse, cum ar fi gazele, combustibilii dar nu numai, reprezinta un factor mare de risc. De aceea nu doar ca trebuie manevrate cu grija, dar au nevoie si de conditii speciale in trafic. Din acest motiv, un astfel de dispozitiv de avertizare este absolut necesar pentru a comunica celorlalti soferi natura incarcaturii, iar acestia sa poata actiona in consecinta, precaut si deliberat, conform regulilor pe care legea le impune in astfel de situatie.

Confera mai multa vizibilitate

Dincolo de rolul informativ si preventiv pe care aceste lampi de avertizare il indeplinesc, nu trebuie ignorat faptul ca sunt totusi niste elemente de iluminat. Asta inseamna ca vor functiona cu brio in a creste vizibilitatea frontala si laterala asigurata de faruri si proiectoare. Cu alte cuvinte, lampa de avertizare este un element suplimentar care va reusi sa lumineze chiar si in intuneric absolut sau conditii de ceata, ploaie sau furtuna.
Chiar daca au o eficacitate atat de ridicata, nu vor reprezenta un factor de disconfort pentru cei catre care se directioneaza. Este suficient de prietenoasa cu ochiul privitorului, in timp ce lumina este centrata si focalizata strict in zonele in care este nevoie de ea, fara a deranja in vreun fel.

Opteaza pentru o varianta de calitate superioara care te va insoti chiar si in cele mai grele conditii

La Dauto gasesti mereu cele mai bune dispozitive de avertizare si nu numai care iti vor simplifica drastic fiecare traseu. Pentru a ne asigura ca iti oferim produse care sa se potriveasca perfect pe cabina ta, in momentul plasarii comenzii, iti vei putea personaliza in detaliu sistemul dorit. Mai exact, aspecte precum tipul de carcasa, modurile de iluminat, culoarea sau intensitatea luminii sau frecventa blitului le vei putea selecta dupa bunul plac sau dupa conditiile pe care le impune timpul de camion pe care il conduci sau natura marfii pe care o transporti.
Alegand varianta ideala in raport cu propriile nevoie, vei spori siguranta rutiera atat pentru tine, cat si pentru cei din jur si vei creste astfel sansele ca fiecare traseu sa fie realizat fara probleme si fara factori de risc majori.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!