Livrare rapidă din stoc!

De ce sunt utile lampile de numar si de zi

De ce sunt utile lampile de numar si de zi
Soferii de camioane sunt mereu preocupati de a-si echipa masina in mod corespunzator, astfel incat sa circule in siguranta si sa fie foarte vizibili.

Lampile de numar

Este obligatoriu ca numarul de inmatriculare sa fie vizibil atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte. La autoturisme acest lucru se face de la sine, cu ajutorul luminilor prezente pe masina in timpul mersului, insa, la vehiculele din categoriile M, N si O sunt necesare echipamente de iluminare a numarului de inmatriculare, conform Ordinului 2132/2005.

Folosirea acestor tipuri de lampi vor face ca numarul de inmatriculare sa fie vizibil in permanenta, asa cum prevede legea. Nu poti insa sa cumperi orice tipuri de lampi, ci trebuie sa alegi produse care sunt omologate conform standardelor legale. Daca nu procedezi astfel, nu doar ca risti amenda, dar iti poate fi ridicat si certificatul de inmatriculare. La Dauto comercializam lampi de numar omologate la nivel European - E9, care au si certificare EMC, astfel incat sa te asiguri de faptul ca totul va fi in regula.

In cele ce urmeaza vrem sa iti prezentam cateva produse pe care le poti achizitiona de pe site-ul nostru:
Lampa FT-026 - este un acesoriu complet etans, pentru a fi cat mai rezistent indiferent de conditiile meteo, poate fi utilizat cu succes la temperaturi cuprinse intre -40 si 55 grade Celsius, foloseste o tensiune de alimentare de 12-36V si are dimensiuni de 100 x 55 mm.
Lampa LSP1 - are o putere maxima de 5W, masoara 90 x 39 x 25 mm si are clasa de protectie IP54, fiind rezistenta la toti factorii de mediu. Pentru a functiona are nevoie de o tensiune de alimentare de 12/24V si este usor de montat, avand doua suruburi de tip M5.
Lampa L1665 - este LED, cu 3 surse de iluminare care se alimenteaza la priza de 12/24V, are o putere nominala de 0.25/0.5W si vine cu dimensiuni de 86 x 30 x 39 mm.

Lampile de zi

Lampile de zi sunt necesare atunci cand conduci, deoarece trebuie sa fii mereu foarte vizibil. Astfel de produse sunt suplimentare, asadar nu pot inlocui becurile cu care masina este dotata din fabrica. Acestea sunt pur si simplu o sursa de iluminare extra, care va face ca vehiculul tau sa fie si mai vizibil. Ai in vedere faptul ca poti utiliza doar produse care sunt omologate.

Daca vrei astfel de accesorii pe camionul tau, de la Dauto poti cumpara setul FT-300 LED, care este format din doua surse de iluminare, fiecare cu cate 6 LED-uri, care functioneaza cu alimentare de la 12 V la 36 V. Acest set are caracteristici demne de apreciat, precum: dispersor transparent, functionare automata la pornirea motorului, consum redus de energie, protectie la supratensiune, constructie solida cu rezistenta la factorii de mediu si inchidere automata in momentul in care se aprinde faza scurta sau luminile de pozitie. Setul acesta functioneaza la temperaturi cuprinse intre -40 si 55 grade Celsius si se livreaza impreuna cu cablurile necesare instalarii, suporturi si capace de protectie albe si negre.

Acestea, alaturi de multe alte lampi de numar si de zi, dar si de diferite produse pentru camionul tau, gasesti la noi, Dauto.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!