Livrare rapidă din stoc!

La ce trebuie sa fii atent cand iti cumperi un camion second-hand

La ce trebuie sa fii atent cand iti cumperi un camion second-hand
La ora actuala, pe piata exista o multitudine de variante spre care te poti orienta in materie de camioane second-hand, astfel ca alegerea perfecta se poate dovedi adesea o sarcina complicata si chiar coplesitoare. Prin urmare, daca si tu te gandesti sa iti cumperi un camion second-hand in viitorul apropiat, iata la ce trebuie sa fii atent pentru a avea certitudinea ca ai facut cea mai buna achizitie de care sa te bucuri pe termen lung. Desi un camion la mana a doua ofera avantaje evidente din punct de vedere financiar, exista mai multe criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand intentionezi sa faci o astfel de investitie pentru a nu-ti compromite siguranta in ciuda costurilor reduse, iar noi ti le vom prezenta in continuare pe unele dintre cele mai importante.  
 

Starea generala a vehiculului


Este foarte important sa evaluezi starea generala a camionului second-hand pe care doresti sa-l achizitionezi. Verifica cu atentie si in detaliu interiorul si exteriorul si asigura-te ca acestea nu prezinta avarii majore. De asemenea, este bine sa soliciti informatii despre istoricul vehiculului, pentru a afla daca a fost supus reviziilor si intretinerii periodice. Aceste detalii sunt esentiale, deoarece te vor ajuta sa faci o alegere cat mai informata si sa te asiguri ca nu exista probleme ascunse sau costuri suplimentare pentru reparatii, economisind astfel timp si bani pe termen lung.
 

Motorul


Atunci cand iti cumperi un camion second-hand, o importanta majora trebuie sa o acorzi si motorului si sistemelor mecanice. Verifica nivelul de ulei, starea bateriei, sistemul de franare, suspensia si alte componente cheie pentru a te asigura ca sunt complet functionale si ca nu iti vor provoca probleme serioase mai tarziu.
 

Kilometrajul


Acesta poate fi un indicator excelent al calitatii vehiculului, deoarece iti spune cat de mult a fost folosit in trecut si cati kilometri a parcurs pana in momentul in care sa ajunga la tine. Un kilometraj prea scazut sau prea mare in raport cu varsta camionului ar putea ridica suspiciuni cu privire la uzura excesiva sau corectitudinea informatiilor oferite de proprietar, asa ca nu sari peste verificarea acestuia inainte de a face achizitia propriu-zisa.
 

Documentele si actele obligatorii


Pentru a fi sigur ca vanzatorul are dreptul de a vinde camionul si ca acesta nu are nicio problema legala sau fiscala, este foarte important sa soliciti si sa verifici documentele de proprietate, actele de inmatriculare, asigurarea si alte documente relevante.
 

Solicita un test drive


Daca poti lua camionul second-hand dorit pentru un test drive, vei putea sesiza eventuale probleme de functionare, zgomote neobisnuite sau alte aspecte care ar putea ridica suspiciuni.
Cu alte cuvinte, pentru a te asigura ca iei cea mai buna decizie de cumparare, tine cont de toate aceste aspecte atunci cand esti pe punctul de a achizitiona un camion second-hand, iar satisfactia va fi garantata 100%. De asemenea, nu uita de achizitionarea accesoriilor necesare noului autovehicul. In acest sens, este bine de stiut ca la Dauto poti alege dintr-o gama diversificata, beneficiind de calitate inalta fara compromisuri. Avem tot ceea ce cauti pentru a beneficia de un camion dotat complet si corespunzator pentru deplasarile si sarcinile pe care ti le propui, asa ca nu iti ramane decat sa descoperi gama noastra de produse la preturi avantajoase si sa le comanzi pe cele potrivite nevoilor si cerintelor tale.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!