Livrare rapidă din stoc!

Lampile de gabarit - Unde si cum le utilizezi?

Lampile de gabarit - Unde si cum le utilizezi?
Si tu esti sofer de camion si vrei sa afli tot ce se poate despre conditiile pe care trebuie sa le respecti atunci cand circuli si care sunt cele mai bune masuri de siguranta pe care le poti lua? Ai nimerit la fix, pentru ca Dauto nu doar ca iti ofera cele mai calitative piese de care sa te folosesti, dar iti garanteaza si cele mai bune sfaturi de care daca tii cont, vei face fata cu brio oricarei provocari care iti va iesi in cale pe traseu. In cele ce urmeaza vom vorbi despre lampile de gabarit, ce sunt ele si cand se impune utilizarea lor astfel incat sa respecti toate regulile in vigoare si sa asiguri siguranta rutiera.

Scurta trecere in revista a ceea ce inseamna lampile de gabarit

Cand ne referim la masini de gabarit este vorba de acele vehicule utilizate cel mai des in transportul de marfuri, dar nu numai, care au o greutate ridicata de sine statatoare, la care se mai adauga si cea a incarcaturii. Si pentru ca prezinta un anumit factor de risc in trafic, trebuie semnalizate ca atare, cu ajutorul unor lampi speciale, astfel incat ceilalti participanti la trafic sa fie constienti de aceste aspecte si sa actioneze in consecinta, dupa reguli clare. Acestea pot fi rosii, albe sau galbene si se aleg in functie de nivelul de greutate si de risc pe care il atinge sau il depaseste masina in cauza.

Care situatii impun montarea unor lampi de gabarit?

Desi nu sunt obligatorii prin lege, fiind o dotare facultativa, aceste piese de avertizare joaca un rol important atat pentru tine ca sofer, cat si pentru ceilalti. Dupa cum te asteptai deja, se utilizeaza in cazul in care masina atinge un anumit tonaj care are nevoie de conditii speciale de circulatie. In acest mod nu vei mai fi expus unor riscuri inutile in trafic, pentru ca ceilalti soferi vor sti sa iti ofere grija necesara si vor pastra distanta impusa.

Cum se instaleaza corect?

In teorie, lampile albe se utilizeaza in partea din fata a camionului, cele rosii in spate, iar cele galbene pe lateral, astfel incat sa nu deranjeze vizual. Este important sa adaptezi si intensitatea sau tonalitatea luminii la conditiile de trafic, astfel incat sa te asiguri ca sunt suficient de vizibile, fara sa orbeasca, iar la Dauto gasesti echilibrul perfect din acest punct de vedere la toata gama de lampi de gabarit.

De ce aspecte trebuie sa tii cont atunci cand alegi o astfel de lampa?

Acum ca stii cat de importante sunt, nu mai ramane decat sa afli care sunt detaliile de care trebuie sa tii cont cand le cumperi si esti gata de drum. De preferat este sa urmaresti un raport echilibrat intre dimensiune, intensitate, centru de luminozitate si culoare. Insa daca te asteptai ca aceasta alegere sa fie una dificila, ai norocul sa vezi ca toate lampile Dauto sunt reglementate eficient, astfel orice varianta ai alege, va fi perfecta de pus in practica.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!