Livrare rapidă din stoc!

Ce tipuri de masini au nevoie de dispozitive de avertizare

Ce tipuri de masini au nevoie de dispozitive de avertizare
Cel mai probabil majoritatea dintre noi suntem deja familiarizati cu dispozitivele de avertizare sonora si vizuala. Le intalnim adesea in trafic, astfel ca nu ar trebui sa ne fie straine. Totusi, tu stii la ce ajuta si ce tipuri de masini au nevoie de ele? Iata cateva informatii de baza pe care oricine trebuie sa le cunoasca atunci cand vine vorba de dispozitivele speciale de avertizare.
 

Ce tipuri de autovehicule au nevoie de dispozitive de avertizare


Dispozitivele de avertizare au un spectru larg de actiune si joaca un rol important in asigurarea sigurantei rutiere, respectiv in avertizarea celorlalti participanti la trafic cu privire la prezenta pe sosea a unui vehicul special sau care se afla in situatii de urgenta. Cu toate acestea insa, este bine de stiut ca utilizarea dispozitivele speciale de avertizare este reglementata in legea circulatiei rutiere pentru urmatoarele tipuri de masini:

- Autovehiculele politiei si/sau pompieriloe, jandarmeriei si/sau politiei de frontiera, precum si cele ale serviciului de ambulanta, medicina legala sau protectie civila. Aceste autovehicule au nevoie de dispozitive speciale de avertizare atunci cand se deplaseaza in actiuni de interventie sau in misiuni care au caracter de urgenta.

- Autovehiculele cu gabarit depasit sau cu miscare lenta. Dispozitivele de avertizare sunt indispensabile pentru masinile care ruleaza cu viteza redusa din anumite motive si pot perturba fluxul de miscare de pe carosabil. De exemplu, masinile de desapezire trebuie sa fie semnalizate suplimentar, deoarece acestea lucreaza de cele mai multe ori in conditii meteorologice nefavorabile si vizibilitate redusa.

- Autovehiculele care transporta substante periculoase. Alte tipuri de masini care auj nevoie de dispozitive speciale de avertizare sunt cele care transporta materiale inflamabile sau explozibile, deoarece prezenta lor poate reprezenta un pericol iminent pentru ceilalti participanti la trafic.

- Autovehiculele care lucreaza in medii de lucru cu risc crescut. De exemplu, masinile destinate intretinerii, repararii sau verificarii unor lucrari efectuate in partea carosabila sau executarii unor lucrari de drumuri necesita de asemenea o avertizare suplimentare pentru a-i atentiona pe ceilalti participanti la trafic sa circule cu atentie, reducand astfel potentialele riscuri sau accidente.
Este foarte important sa stii ce tipuri de masini au nevoie de dispzitive de avertizare, si asta deoarece conform legii nr. 152/2019, ,,detinerea montarea sau folosirea in circulatia pe drumurile publice a dispozitivelor speciale de avertizare acustica sau luminoasa pe vehiculele care nu au acest drept se sanctioneaza cu amenda”.

Acestea fiind spuse, acum ca ai aflat care sunt toate tipurile de vehicule care au nevoie de dispozitive de avertizare, te asteptam la Dauto pentru a le alege pe cele compatibile cu masina ta. De la girofaruri cu LED, placi reflectorizante pentru marcajul vehiculelor cu gabarit depasit sau triunghiuri reflectorizante pentru vehicule lente, la suporturi pentru girofar, lampi speciale de avertizare, claxoane cu reglaj dublu ton, joase si inalte, sau rampa de avertizare cu telecomanda, in categoria noastra de dispozitive de avertizare vei gasi acum tot ceea ce cauti si mereu ceva in plus, la doar un click distanta. Rasfoieste acum gama noastra de produse si alege-le pe cele potrivite nevoilor si preferintelor tale, profitand de diversitate, dar si de raportul calitate-pret foarte bun.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!